DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Blog Article

Özel yasa ve yönetmelikle muhafaza altına kurallara tam olarak intibak kurmak hem maddi hem bile içsel açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar vasıtasıyla denetimler strüktürlır. Yangın merdivenleri;

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak dilek edilen strüktürda imal yazar, montaj ve tamir süreçlerinde zaruri mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile sorumluluk tuzakıyoruz.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir müddet ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey aksatai bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi kötüı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli ortam oluşturur.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Cemiyet arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak sinein tıklayın.

Binalarda makul standartlarda zemin alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapmızdan birisi kuvvet açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu yürekin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; tabaka sayısı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı Nasıl Takılmışr? Her binanın malik olduğu düzlük ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi takımlar tarafından örgülmaktadır.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı Yangın Çıkış Kapısı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this page